Posted by on 2.8.2016

Oletko sinäkin oman onnesi seppä? Jäin kesän aikana pohtimaan sitä miksi yrittäjyys on tänä päivänä kilpailukykyinen vaihtoehto palkkatyöhön verrattuna.

Yrittäjänä vastaat itse kaikesta. Alkutaipaleella asiakkaiden hankinta on ensimmäisiä ja tärkein tehtävä. Kun olet saanut asiakkaat, on tärkein tehtävä palvella heitä lupausten mukaisesti. Tähän asti työ on kuin palkkatyötä. Yrittäjyys tulee kuvaan siinä, että sinulla ei välttämättä ole tuuraajaa. Jos sairastut, kukaan ei tee töitäsi. Jos haluat pitää reilun loman, kukaan ei tee töitäsi. Lisäksi saat hoitaa yrittäjänä myös hallinnolliset asiat kuten markkinoinnin, toimitilan, siivouksesta sopimisen, toimistotarvikkeiden hankinnan, tietokoneiden hankinnan ja tuen, rekrytoinnit sekä muut HR-palvelut, laskutuksen ja aivan kaiken.

Luulisi, ettei kukaan vapaaehtoisesti saata itseään tuohon asemaan. Mutta ei, yrittäjäksi halutaan. Uskon, että suurin kannuste on se oma juttu. Saat itse päättää millaisia töitä teet, missä teet töitä ja koska. Sinulla on vapaus. Mutta vapaus ei tule heti. Yrittäjän vapaus koittaa vasta tietyssä vaiheessa, kun olet vakiinnuttanut asemasi. Alkuvaiheessa sinun pitää ottaa lähes kaikki työt, olla tavoitettavissa lähes aina ja hoidettava paljon uusia asioita kuten esimerkiksi nettisivujen päivityksiä. Yritystoiminnan aloittaminen ottaa paljon aikaa, kun siinä samalla pitää tehdä myös töitä, joilla pääset alkuun. Alussa vapautta ei vielä tunne, mutta se päivä koittaa vielä, kun voit nauttia työsi hedelmistä – ja vapaudesta.

Posted in: Yleinen