Posted by on 19.7.2017

Jos yrittäjä haluaa olla täysin tavoittamattomissa neljä viikkoa, kannattaa mennä palkkatöihin.

Pitkin kesää medioissa pohditaan miten lomasta saa kaiken mahdollisen irti ja pääsee pois työkuvioista mahdollisimman tehokkaasti. Nykyään, kun työ ei ole enää paikasta riippuvaista, on tärkeää opetella käsittelemään omaa mieltä oikein eikä yrittää säännellä työpaikan asioita tai asiakkaiden toimia.

Itselläni kesti monta vuotta ennen kuin opin elämään kesälomia oikein. Viimeiset vuodet olen ymmärtänyt, ettei ole edes mahdollista olla kolmea viikkoa täysin poissa tekemättä mitään. Ja jos siihen pystyisi, vaatisi se eläimellisen rypistyksen ennen lomaa ja loman jälkeen, jotta työruuhkan saisi purettua.

Aikaisemmin, kun odotus oli, että voi olla täydessä radiohiljaisuudessa useamman viikon, yksikin työasia sai koko lomapäivän pilalle. Tämä oli todella raskasta.

Olen valinnut tavan, jossa en edes odota voivani olla poissa kahta viikkoa pidempään ja aina välillä asioita tulee tehtyä myös näinä aikoina. Kymmenen minuuttia sopivassa paikassa tehtynä voi säästää tunteja ennen lomaa tai loman jälkeen. Tämä tapa on tehnyt sen, ettei ole ollut kovaa stressiä ennen lomaa, loman jälkeen tai edes lomalla. Itselle pitkä viikonloppu sopivassa kohdassa toimii paremmin kuin kaksi viikkoa täyttä hiljaisuutta. Tämä siis palautumisen kannalta.

Tiedän, että jokainen on yksilö ja lomat riippuvat paljon työstä ja asiakkaista, mutta sanoisin, että hyvä loma on eniten kiinni korvien välistä eikä siitä kuinka pitkän aikaa on tekemättä asioita, joita rakastaa.

Esimiehille vinkki: ymmärtäkää jokaista työntekijäänne yksilöinä ja antakaa vapauksia myös lomien suhteen. Panostus tulee moninkertaisena takaisin.
Hyvää lomaa yrittäjille ja työntekijöille, etsikää oma tapanne viettää parasta mahdollista lomaa!