Tiliamppari on vastannut taloushallinnostamme jo pitkään. Meillä on Tiliampparin CFO-palvelut käytössä, jossa Jarmo Sassali osallistuu kuukausittain palavereihimme ja sparraa meitä lukujen lisäksi myös muissa asioissa. Tilitoimisto hoitaa meillä myös muita hallinnollisia asioita ja siksi on väärin edes puhua tilitoimistosta.

Olemme viimeisen vuoden aikana vähentäneet paperin käyttöä merkittävästi, koska teemme liikkuvaa työtä. On hienoa, että tilitoimiston käyttämä ohjelmisto edistää paperittomuutta. Kuittiskanneri ja ostolaskujen tarkastus paikasta riippumatta ovat meille tärkeitä asioita.

Sähköiset palvelut ja turhien työvaiheiden poistaminen on mahdollistanut meille sen, että emme tarvitse sihteereitä tekemään paperitöitä. Siirryimme käyttämään Netvisoria vuonna 2011 täydessä laajuudessa, kun kirjanpitäjämme jäi äitiyslomalle. Samassa yhteydessä suoraviivaistimme prosesseja kuten luovuimme yrityksen luottokorteista, työntekijät siirtyivät itse syöttämään tunnit suoraan palkanlaskentaan ja siirryimme vastaanottamaan ainoastaan verkkolaskuja. Näillä toimenpiteillä kirjanpitäjän työtehtävistä jäi jäljelle enää n. 20%, jotka oli helppo siirtää talon sisällä. Tämän jälkeen olemme aktiivisesti pohtineet koko ajan toimintaamme ja mitä kaikkea voimme edelleen yksinkertaistaa. Mielestäni olemme onnistuneet hienosti, koska toiminnan yksinkertaistaminen ei ole lisännyt henkilöstön työtaakkaa, enemmänkin helpottanut.

Meille on tärkeää, että asiat hoituvat sovitusti, kenelläkään ei ole aikaa tarkastella toisten tekemisiä. Arvomme ovat rehellisyys ja luotettavuus, ja vaadimme myös yhteistyökumppaneiltamme arvojamme vastaavaa toimintaa. Olemme tyytyväisiä palveluun, olemme alamme ammattilaisia ja siksi on hyvä, ettei meidän tarvitse huolehtia itse kirjanpitoasioista. Tiliamppari ei ole halvin, mutta hyöty ja säästöt joita olemme saaneet tilitoimiston ehdotuksista, ovat olleet paljon arvokkaampia. Esimerkiksi myyntilaskutus, jota tilitoimisto on hoitanut, siirtyy meille itselle hoidettavaksi. Tämä vähentää tilitoimiston laskutusta eikä juurikaan lisää meidän talon sisällä työmäärää, koska laskutus annettiin henkilöiden hoidettavaksi, joilla se nivoutuu työvaiheeseen, jossa asia tulee laskutuskelpoiseksi. Näin ollen meidän päässä vähentää tuplatyötä, kun asiaa ei tarvitse ilmoittaa eteenpäin. Tilitoimiston pitää ajatella kokonaishyötyä eikä ainoastaan omaa hyötyä.

Uskallan suositella Tiliampparia, meillä tärkein asia tilitoimistossa on kun voin sparrata Jarmon kanssa kahdestaan asioita, hyvin usein kaikkea muuta kuin suoraan talouteen liittyvää.

Jami Suhonen
Toimitusjohtaja | Rustholli Remontit Oy

Rustholli Remontit Oy

tekee kaikki kodin sisäpuoliset avaimet käteen -remontit aikatakuulla. Rustholli on myös franchisingketju, jolla on pääkaupunkiseudun lisäksi yrittäjiä Tampereella. Tällä hetkellä Rustholli työllistää n. 10 henkilöä ja tekee n. 200 remonttia vuodessa.

Erityistä juuri Rusthollin kirjanpidossa

Kirjanpidon erikoisuutena Rusthollissa on räätälöity remonttikohteiden katelaskenta, jonka perusteella johdolla on käytössä muutaman päivän päästä remontin valmistuttua tarkka tieto siitä mikä on ollut remontin lopullinen kate. Kiinteällä urakkahinnalla myytävissä kohteissa yllätykset tekevät ennustamisesta mahdotonta ja siksi tarkka jälkilaskenta ja siitä oppiminen on elintärkeää yrityksen kannattavuudelle.

www.rustholli.fi