Posted by on 28.12.2016

Mennyt vuosi 2016 on ollut minulle onnen ja muutosten vuosi. Pitkäaikaisia haaveita on toteutunut monella tasolla ja olen niistä äärimmäisen onnellinen. Mielestäni jokaisen pitää muistaa mistä on joskus haaveillut ja myös huomata se, että haaveet toteutuvat. Valitettavasti menemme hyvin usein negatiiviseen moodiin, jolloin ei muisteta elämän valopilkkuja vaan ainoastaan epäonnistumisia. Lupaan, että tulen muistamaan tämän vuoden ja toteutuneet haaveet. Yksikään asia ei ole tullut helposti. Ja on ollut myös hetkiä, jolloin usko on ollut loppumaisillaan.

Vuodelle 2017 minulla on paljon tavoiteltavia asioita, joita lähden innoissani toteuttamaan. On tulossa sitä kuuluisaa epämukavuusaluetta ja uuden opettelua, mutta toivon viettäväni aikaa myös tuttujen ja turvallisten rutiinien kanssa. Taas Sarasvuota kuunnellessani tajusin kuinka tärkeää on elää tapojen kanssa. Eli kalenteri kuntoon, jolloin jokaista asiaa ei tarvitse erikseen saada aikaiseksi vaan antaa kalenterin viedä mennessään.

Iso tavoite tulevalle vuodelle on viettää enemmän aikaa lasten kanssa. Tiedän, ettei se tule olemaan helppoa, mutta teen tätä asiaa myös kalenterin kanssa, jolloin ns turhat palaverit jäävät automaattisesti pois, kun niille ei ole tilaa. Enemmän aikaa muualla tarkoittaa asioiden tekemistä tehokkaammin.

Kaikille aloittaville yrittäjille ja kokeneemmillekin annan vinkin tulevalle vuodelle: aikatauluttakaa elämänne kalenteriin. Lasten harrastukset toimivat ainakin itsellä hyvänä runkona, joka määrittää myös palaveriaikoja. Jos vapaa-aika alkaa jossain kohtaa, on töissä aina jokin asia, joka pitäisi tehdä, jolloin työ vie mennessään. Eikä ole missään nimessä väärin aikatauluttaa kalenteriin omaa aikaa, on se sitten tunti päivässä tai 5 minuuttia, jossa on hyvä kerrata päivän tapahtumat. Riitta Hyppänen kirjoitti tästä oivan kirjoituksen omassa blogissaan. Älkää tehkö tilinpäätöstä vuosittain vaan tehkää tilinpäätös päivittäin, jolloin oppiminen itsestä ja kehittyminen on nopeampaa.

Muistakaa elää myös spontaanisti, kaikkea ei voi eikä kannata suunnitella etukäteen.

Hyvää uutta vuotta 2017!

 

Posted in: Yleinen