Posted by on 19.5.2016

Tämä on ensimmäinen kirjoitus, jossa haluan kertoa mistä tämä kaikki alkoi ja miksi.

Rahaan liittyvät asiat ovat olleet jo lapsesta asti kiinnostavia. Lapsena rahan puute rajoitti mahdollisuuksia, aikuisena olen halunnut tehdä asioita toisin kuin vanhempani. Rahaa ja sen käyttöä pitää opetella – itse opin käyttämään rahaa oikein vasta parikymppisenä. Valitettavasti rahan käyttöä ei opeteta edelleenkään riittävästi. Kirjanpito on muuttanut suhtautumistani rahaan – se on muuttunut eräänlaiseksi työvälineeksi.

Päiväni täyttyvät tällä hetkellä Rusthollin franchisingketjun vetäjän roolissa, jossa pääsen näkemään paljon asioita myynnin, markkinoinnin, rakentamisen ja talouden näkökulmasta.

Työni ohella minulla on suuri halu auttaa erityisesti aloittavia yrittäjiä, koska haluan että yrittäjyys koettaisiin hyvänä asiana, yhtä luontevana uravalintana kuin mikä tahansa muukin ammatti. Taustastani johtuen minulta kysellään edelleen vinkkejä yrityksen perustamiseen, hinnoitteluun liittyviä asioita sekä työntekijän palkkaamisen kannattavuutta.

Olen tehnyt tätä ilmaiseksi, koska koen itse saaneeni paljon apua ja nyt haluan auttaa muita – samalla mitalla.

Erikoista koko tässä auttamisasiassa on se, että olen kokenut huonoa omatuntoa siitä, että autan muita ilmaiseksi. Vasta kun Jari Sarasvuo kertoi Yle Puheen ohjelmassa tehneensä todella paljon ilmaista työtä, tajusin itsekin, että ei kaikesta pidä laskuttaa mitä teet. Uskon siihen, että hyvä kiertää.

Vanha totuus siitä, että auttamalla muita, menestyt itse, pitää varmasti paikkansa.

Tulen käsittelemään blogissani yrittäjyyttä, taloutta ja johtamista. Välillä myös digitalisaatiota, koska se on tällä hetkellä suurin muutosta ajava voima. Aloja ravisuttavat muutokset ovat mielenkiintoisia, mukava olla mukana uudistamassa. Suurin paino blogissani on varmasti talousasioilla, joissa pyrin antamaan paljon yksityiskohtaisia neuvoja esimerkkien kautta. Haluan välttää kirjoittamasta yleispätevää konsulttitekstiä, josta ei ole apua kenellekään.

Toivottavasti pystyn auttamaan sinua – ainakin halua on.