Posted by on 23.5.2016

Aloittavan yrittäjän suurin ongelma on hinnoittelussa.
Mikä on sopiva taso, jolla rahaa jää pakollisten kulujen jälkeen hieman säästöönkin?

Unohda alkuvaiheessa pitkän ajan suunnitelmat  – alkuvaiheessa on tärkeintä keskittyä siihen, että sinulla on riittävästi töitä. Hyvin tehty työ tuo lisää töitä vanhoilta asiakkailta sekä heidän suosituksista. Ja tämä pätee jokaiseen alaan.
Voi olla, että ensimmäiset asiakkaat joudut tekemään lähes ilmaiseksi, mutta ajattele se enemmän markkinointikuluna kuin alipalkattuna työnä. Se on myös henkisesti helpompaa.

Alkuvaiheessa sopiva hinta työlle on se, mitä asiakas on siitä valmis maksamaan. Yksin työtä tekevänä yrittäjänä, kun myyt omaa aikaa, on tavoitelaskutustaso karkeasti ottaen kaksi kertaa se mitä sinun pitäisi saada palkkaa. Kerrointa nostaa se, ettet voi kuitenkaan jokaista tuntia laskuttaa, tällöin tuntihinnan on hyvä olla tuntipalkka kerrottuna kolmella.

Jos tavoitepalkka on 2 800 e/kk, tulee siitä tuntipalkaksi 160 tunnilla jakaessa 17,5 e. Tuo tekee yrityksen tuntihinnaksi 52,50 e (tuntipalkka kerrottuna kolmella). Tällä laskukaavalla saat 2 800 euron kuukausipalkan jos saat laskutettua kuukauden aikana 107 tuntia. Määrä tuntuu pieneltä, mutta on ainakin alkuvaiheessa todella hyvä saavutus. Keskimäärin kahdeksan tunnin työpäivästä toimistotyöläiset tekevät työtä n. viisi tuntia eli käytännössä kaksi kolmasosaa koko työajasta.

Aloittavana yrittäjänä ei pidä pelätä kysyä toimeksiantajalta mikä olisi sopiva hinta tarjoamastasi palvelusta. Oman kokemuksen mukaan suomalaiset yrityspäättäjät ovat reiluja. Olemme valmiita maksamaan hyvästä työstä hyvän korvauksen. Ja ole valmis hyväksymään myös uudenlaiset veloitusperusteet, tulospalkkiot tulevat myös yritysten välisiin sopimuksiin mukaan. Kun tiedät tekeväsi työsi hyvin, ei sinulla ole pelkoa, että jäisit nuolemaan näppejä.

Uskalla yrittää!