Posted by on 23.6.2016

Juhannuksen alla etätyöpäivät lisääntyvät, joka on liikenneruuhkien kannalta hieno asia. Mitä useampi ihminen voisi tehdä asioita järkevämmin ajankäytön kannalta, olisi se paljon tuottavampaa myös kansantaloudelle. Päivää aikaisemmin lähtö mökille, jolloin matka-aika lyhenee parhaimmillaan jopa kolme tuntia. Seuraavana päivänä etäpäivä, jolloin säästetty aika tulee käytettyä hyväksi joko työhön tai vapaa-aikaan. Joka tapauksessa tuottavaa, menee säästetty aika kumpaan tarkoitukseen hyvänsä.

Itse tein juhannuksen alla päivän Microsoftin Fluxwork tilassa Helsingin Korkeavuorenkadulla. Halusin kokeilla jotain uutta ja mielestäni Microsoftin konsepti voittaa ns. kahvilassa työskentelyn heittämällä. Uusia ihmisiä, hyviä kohtaamisia ja tehokasta työtä.

Suosittelen kaikille töiden siirtämistä tasaisin väliajoin aivan jonnekin muualle kuin vanhaan tuttuun paikkaan. Digitalisaation myötä tämä on onneksi nykyään paljon helpompaa ja sitä myötä tuottavampaa kuin aiemmin. Tärkeintä on kuitenkin se kuinka eri tavalla ajatus toimii uudessa ympäristössä.

Mitä yrittäjän kannattaa tehdä alkuvaiheessa, jotta työn tekeminen paikasta riippumatta on mahdollista. Ajatus- ja kirjoitustyötä voi tehdä kuka tahansa missä tahansa, mutta miten on rutiinitöiden laita. Jos haluat laskuttaa asiakkaita tai tehdä tarjouksia, kannattaa kaikki asiakasdokumentit olla pilvessä. Näin varmistat, että dokumentit ovat aina saatavilla. Ja tietysti pilvessä toimiva laskutusohjelma on mielestäni jo perusolettamus.

Suunnittele toimintasi alusta alkaen etätyökelpoiseksi, tulet yllättymään kuinka paljon mahdollisuuksia sinulla tulee olemaan ja kuinka paljon aikaa säästyy, kun aina ei tarvitsekaan mennä toimistolle.

Nauti kesästä, työn ja loman sopivassa suhteessa.